* */ ?> In en om Olhão | Olhão – Zona Alta

In en om Olhão

Olhão is een stadje met ongeveer 20.000 inwoners en het ligt 8 km ten oosten van Faro en 16 km van het vliegveld. De binnenstad doet Moors aan met witte kubusvormige huizen. Bezienswaardig is de parochiekerk met klokkentoren.
De overdekte vis-, vlees- en groentemarkten liggen aan zee en ze zijn ’s morgens open. Veel terrassen en restaurants aan de boulevard.

De kust van Olhão is het best te beschrijven als een waddenkust met eilandjes, kreken en zandbanken. Het natuurpark “Ria Formosa is ongeveer 17.000 hectare groot en er broeden veel vogels. Ook kunt u hier heerlijk rondlopen en genieten van de natuur en de rust.

Bij Olhão kunt u met de boot naar de lange stranden van Ilha da Culatra, maar misschien nog mooier is het Ilha de Armona tegenover het vissers- en wijnbouwdorp Fuseta. De omgeving van Fuseta leent zich ook voor een prachtige wandeling langs de lagunes en de zee. Een leuke mogelijkheid is ook de boot vanuit Olhão te nemen naar het eiland Farol en dan 4,5 km langs de zee en het strand te lopen naar het eiland Culatra en daarvandaan met de boot terug naar Olhão te varen. Op beide eilandjes zijn restaurantjes en terrasjes.

Olhão is maar 30 minuten vanaf de grens met Spanje.

Comments are closed.